1 tegen 1 + keeper met grote doelen en tegenstander van achteren

Spelbeschrijving

De aanvallende speler krijgt de bal aangespeeld van een medespeler. Zodra deze aanvaller de bal ontvangt probeert deze speler zo snel mogelijk te score. De verdediger mag starten zodra de aanvaller de bal heeft ontvangen. Het doel van deze verdediger is om eerst voor de aanvallende speler te komen en een doelpunt te voorkomen. Lukt het om de verdediger te stoppen en er wordt niet gescoord. Dan levert dit 1 punt op voor de verdediger. Stel dat de verdediger de bal kan veroveren en ook nog kan scoren bij het andere doeltje, dan verdient deze verdediger 2 punten. Het doorwisselen gaat als volgt. De aanvallende speler welke als eerste de bal aanspeelt wordt de nieuwe aanvaller welke mag scoren. De verdediger sluit achteraan.

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest