Rugby oefeningen voor je volgende training

Bent u op zoek naar passende rugby oefeningen voor uw trainingen? Wilt u meer inspiratie en kennis opdoen rondom spelend leren? Hieronder vindt u allerlei GRATIS oefeningen welke u direct kunt gebruiken! De vele activiteiten zijn speciaal ingericht voor de jonge jeugd. Toch liever toegang tot de gehele methodiek? 

Spelers leren insluiten of vrijlopen

Hoe leer ik spelers insluiten of vrijlopen?

In deze oefening leren de spelers om samenwerkend lopende spelers in te sluiten en te tikken met de bal. Is dit gelukt gaat de getikte loper met de benen uit elkaar staan en kan worden bevrijd wanneer een andere vrije loper onder de benen doorkruipt. Lopers leren in deze oefening naar vrije ruimtes te lopen om te voorkomen dat ze worden ingesloten.

Overspelen, vrijlopen & communiceren

Hoe leer ik spelers passen, vrijlopen en communiceren?

In deze oefening leren de spelers om onder druk van verdediging met twee handen onderhands over te spelen, vrij te lopen en dus loskomen van de verdedigers en met elkaar te communiceren. Wanneer de bal botst met een andere bal of de bal wordt onderschept door de andere partij, dan begint het betreffende team opnieuw met tellen.

Spelers leren aanvallende keuzes maken

Hoe leer ik spelers keuzes maken in de aanval?

In deze oefening leren de spelers om of door te lopen wanneer de weg naar de eindzone vrij is of om de bal met een juiste onderhandse pass achterwaarts te spelen naar een kansrijkere speler. Wordt je getikt dan wordt het spel hervat met een Try.