1 vs 1 poortjes dribbelen

Spelbeschrijving

Er zijn twee rijtjes waarvan 1 rij begint met de bal. De speler met bal speelt de bal naar de medespeler zonder bal. De medespeler zonder bal staat achter beide poortjes om de bal te ontvangen en klaar te leggen voor een vervolgactie. De speler kan de bal direct doorspelen naar het poortje links of rechts of eerst de bal afstoppen en daarna het poortje kiezen waar de speler doorheen wilt dribbelen. Deze speler kies uiteindelijk het poortje waar hij doorheen wilt dribbelen. De tegenstander (de speler welke de bal heeft aangespeeld) moet dan het tegengestelde poortje kiezen om doorheen te rennen alvorens er verdedigt mag worden. Zodra de aanvaller door het poortje is gedribbelt wordt er 1 tegen 1 gespeeld op beide poortjes.

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest