4 Speler pass combinaties

Spelbeschrijving

De oefening is ontworpen om de technische voetbalvaardigheden van de spelers te verbeteren. De spelers gaan aan de slag met kort en combinaties met als afsluiting een lange pass. 

De groep verdeeld zich over de vier pionnen welke 10 meter van elkaar af staan. De oefening wordt gestart door de speler links, welke steeds een combinatie pass geeft en ontvangt met de volgende speler in de rij, tot hij bij de laatste speler aankomt. De overige spelers welke een pass hebben gegeven schuiven telkens op naar de pion voor hen. 

De laatste speler in de rij sluit de oefening af met een lange op maat gespeelde bal naar het begin (dus naar de speler links). Na de lange pass, neemt deze speler de positie bij de pion voor hem in en kan de speler welke combinatie passes heeft gemaakt de positie bij de laatste pion innemen. Hierna begint de oefening weer opnieuw. 

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Anderen bekeken ook

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Aanvaller

S1

Aanvaller

Aanvaller

Verdediger

S1

Verdediger

Verdedigers

Keeper

S18

Keeper

Keepers

Trainer / coach

trainer

Trainer / coach

Trainers

Puppillendoel

Pupillendoel

Puppillendoel

Puppillendoel

Mini doel

Voetbaldoel voorkant

Rebounder

Voetbal rebounder zijaanzicht

Trainingsladder

Trainingsladder

Horden

Pionnen

Pylonnen

Voetballen

Gronddop

Hoedjes

Voetbal

Voetbalpop