6 tegen 6 benutten middenvelders

Spelbeschrijving

Opstarten – Afbeelding 1

Het veld is verdeeld in drie gelijkmatige zones: een verdedigingshelft, middenveld en aanvalshelft. Het doel van de aanvallers in het wit om het spel op te bouwen en samen met de middenvelders te komen tot een score op aanvalshelft.

De oefening – Afbeelding 2

In de oefening start de keeper met de bal (1) en wordt er een 3 tegen 1 gespeeld in de verdedigingszone. De aanvallers in het wit samen met de keeper proberen door samenspel (2) te kijken naar het middenveld om daar een vrije medespeler aan te spelen in het wit of blauw(3). Hiervan mogen de aanvallers in het wit ook gebruik maken van de extra speler in het blauw. De verdedigers in het rood schuiven steeds naar de kant van de bal (4) om zo passes moeilijker te maken.

Afbeelding 3

Eenmaal de bal in het middenveld proberen de aanvallers in het middenveld in een 3 tegen 2 door samenspel de bal te verleggen en bij de speler op aanvalshelft te krijgen (5). Lukt het de middenvelders in het wit om de bal naar aanvalshelft te krijgen, dan verplaatsen zij zelf naar aanvalshelft (6) zodat daar een 3 tegen 3 wordt gespeeld.

De spelregels

De afmetingen

De materialen

Anderen bekeken ook

Aanvaller

S1

Aanvaller

Aanvaller

Verdediger

S1

Verdediger

Verdedigers

Keeper

S18

Keeper

Keepers

Trainer / coach

trainer

Trainer / coach

Trainers

Puppillendoel

Pupillendoel

Puppillendoel

Puppillendoel

Mini doel

Voetbaldoel voorkant

Rebounder

Voetbal rebounder zijaanzicht

Trainingsladder

Trainingsladder

Horden

Pionnen

Pylonnen

Voetballen

Gronddop

Hoedjes

Voetbal

Voetbalpop