Afwerken op doel in 3 situaties

Spelbeschrijving

De speler met bal start in de middelste rij, passeert het paaltje (1) en werkt de bal af op het doel (2). Wanneer er op doel is geschoten door deze speler, speelt de speler rechts in het rijtje de bal naar de inlopende speler links in het rijtje (3). Deze speler schiet vervolgens de bal in het doel (5).

Bekijk extra afbeeldingen hieronder

Zodra de speler in het midden de bal heeft afgewerkt, rent deze speler om het rechter paaltje (3) en loopt de speler rechts na zijn pass om het middelste paaltje (4). De speler welke naar het rechter paaltje rent, krijgt de bal aangespeeld door de tweede speler in het rechter rijtje (4). De spelers welke nu in het centrum staan krijgen de bal aangespeeld, vanuit de speler rechts (5). Belangrijk is dat deze spelers zich juist opstellen t.o.v. de medespeler. Dit kan bij de eerste paal en bij de tweede bal, waarbij ze beide aanspeelbaar zijn. 

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Extra afbeeldingen

Anderen bekeken ook

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Aanvaller

S1

Aanvaller

Aanvaller

Verdediger

S1

Verdediger

Verdedigers

Keeper

S18

Keeper

Keepers

Trainer / coach

trainer

Trainer / coach

Trainers

Puppillendoel

Pupillendoel

Puppillendoel

Puppillendoel

Mini doel

Voetbaldoel voorkant

Rebounder

Voetbal rebounder zijaanzicht

Trainingsladder

Trainingsladder

Horden

Pionnen

Pylonnen

Voetballen

Gronddop

Hoedjes

Voetbal

Voetbalpop