Balbezit met twee teams

Spelbeschrijving

Balbezit oefening tussen drie gelijkwaardige teams van ieder vijf spelers. Het speelveld is binnen twee vierkanten van gelijke afmetingen, met een neutrale zone in het midden. 

Zoals weergegeven, begint het witte team met balbezit, beginnend binnen een gebied van 15×15 meter en geconfronteerd met druk van drie rode spelers, terwijl de andere twee rode spelers hun positie bepalen binnen het neutrale gebied dat de twee balbezit gebieden scheiden.

Wanneer het rode team de bal weet te veroveren, wisselt het rode team met het witte team. Het witte team wordt de verdedigende partij in de tegenovergestelde zone en speelt dus tegen team geel. Door veel druk te zetten kan het witte team de bal heroveren om zo weer in de rol van aanvaller te kruipen.

Lukt het de aanvallende ploeg om 5 – 10 succesvolle passes te geven, dan blijft hetzelfde team verdedigen in de andere zone.

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Aanvaller

S1

Aanvaller

Aanvaller

Verdediger

S1

Verdediger

Verdedigers

Keeper

S18

Keeper

Keepers

Trainer / coach

trainer

Trainer / coach

Trainers

Puppillendoel

Pupillendoel

Puppillendoel

Puppillendoel

Mini doel

Voetbaldoel voorkant

Rebounder

Voetbal rebounder zijaanzicht

Trainingsladder

Trainingsladder

Horden

Pionnen

Pylonnen

Voetballen

Gronddop

Hoedjes

Voetbal

Voetbalpop