Dynamisch afwerken op doel

Spelbeschrijving

De trainer of coach speelt de bal in naar de aanvallende speler in het midden (1). De aanvallende speler in het midden draait in een zo kort mogelijke weg om naar het doel (2) en werkt de bal af (3). Nadat de bal is afgewerkt speelt de verdedigende speler in de hoek een lange cross pass naar de hoek tegenover zich (4). Na de pass stapt deze verdediger in het veld om de bal af te stoppen (5). Zodra de aanvaller in de hoek de cross pass heeft ontvangen, dribbelt hij de bal (6) in voor een 2 tegen 1 actie samen met de aanvaller welke de bal zojuist had afgewerkt op doel. De verdediger probeert een score te voorkomen of zelfs de bal te veroveren. Lukt het de verdediger om de bal te veroveren, dan mag hij proberen te scoren op één van de twee mini doelen. Lukt het de aanvallers om tot een schotpoging op doel te komen, dan wordt daarna een nieuwe cross pass ingespeeld door weer een verdedigende speler (7). Ook deze verdediger stapt daarna in om de bal af te stoppen (8). De aanvaller welke de bal ontvangt, dribbelt om de aanval in te zetten (9). Er wordt nu gespeeld met 3 aanvallers tegen 2 verdedigers. De aanvallers proberen te scoren op het grote doel end e verdedigers proberen een score te voorkomen of in balbezit te komen en te scoren op één van de twee mini doelen.

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Aanvaller

S1

Aanvaller

Aanvaller

Verdediger

S1

Verdediger

Verdedigers

Keeper

S18

Keeper

Keepers

Trainer / coach

trainer

Trainer / coach

Trainers

Puppillendoel

Pupillendoel

Puppillendoel

Puppillendoel

Mini doel

Voetbaldoel voorkant

Rebounder

Voetbal rebounder zijaanzicht

Trainingsladder

Trainingsladder

Horden

Pionnen

Pylonnen

Voetballen

Gronddop

Hoedjes

Voetbal

Voetbalpop