Grens oversteken met één verdediger en schieten op pionnen

Spelbeschrijving

Met het spel ”grens oversteken met poortjes, coach en schieten op pionnen” voorkom je dat jouw spelers het halve voetbalveld afreizen met de bal. In deze oefening probeert de speler met bal de coach in een zo kort mogelijke weg te passeren om uit te komen bij het middelste poortje. Dit levert je 1 extra punt op. Eenmaal voorbij de gele gronddoppen mag de speler met bal proberen om de pionnen te raken. De speler met bal welke heeft geschoten gaat achter de pionnen staan om de doorgeschoten ballen op te vangen en de speler achter de pionnen wordt de nieuwe aanvaller. Wissel de verdediger na een paar minuten of na een aantal onderscheppingen. 

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Andere voetbal oefeningen

The Angry HippoThe Angry Hippo

O8 – O12 | 5 – 9 spelers | 1/4 veld

In deze oefening proberen de spelers met bal een bal in het midden (bij The Angry Hippo) te veroveren zonder getikt te worden. De spelers leren hierbij een inschatting te maken om een bal wel of niet te veroveren en bij balwinst de bal te behouden. 

Chaosdoelenspel voetbalHet chaosdoelenspel

O8 – O12 | 4 – 12 spelers | 1/4 veld

Letterlijk een grote chaos met veel mogelijkheden om te kunnen scoren. De spelers met bal proberen te scoren door een pion omver te schieten. 

Keuzes maken 2 tegen 2 tegen 2 in een vrije ruimteKeuzes maken 2 tegen 2

O8 – O12 | 6 – 12 spelers | 1/2 veld

In dit spel leren de spelers met bal te kijken of ze hun tegenspeler voorbij kunnen spelen. Lukt dit dan worden ze direct klaargemaakt voor een vervolgactie. Kiezen de spelers met bal ervoor om de bal af te spelen of een eigen actie te ondernemen? 

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest