Gymspellen

Wilt u minder tijd besteden om lessen voor te bereiden? Ontbreekt het u aan tijd om alle materialen klaar te zetten? We Move Sports heeft diverse gymspellen uitgewerkt waarbij er rekening is gehouden met uitdagende, leuke, doelgerichte sport- en spellessen waarbij er spelvormen zijn welke weinig tijd kosten om klaar te zetten. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan onderstaande activiteiten!

Pionnenroof

Tel en zoek

Spelers kunnen elkaar afgooien, ben je af dan ga je naar het buiten vak. Gooi je iemand af vanuit het buiten vak dan mag je weer in het veld. Wanneer een pion wordt omgegooid komt deze op jullie kast te staan. Doel van het spel is om alle pionnen te veroveren. Hierbij is afweren toegestaan, hoofd telt niet en lopen met de bal is ook niet toegestaan.

Een variatie op het spel Anne Maria Koek Koek. Bij dit spel staat de buut op de afgesproken plek. Zodra hij/zij start met roepen, proberen de andere deelnemers hoedjes te verzamelen van de eigen kleur (maximaal één hoedje tegelijk). Wanneer de buut omdraait moet iedereen verstopt zijn. Ziet de buut je toch ergens bewegen of net ergens achter sluipen loop je het gevaar dat je teruggestuurd wordt naar start.