Handbal oefeningen voor uw training

Bent u op zoek naar passende handbal oefeningen en video’s voor uw trainingen? Wilt u meer inspiratie en kennis opdoen rondom spelend leren? Hieronder vindt u allerlei GRATIS oefeningen welke u direct kunt gebruiken! De vele oefeningen zijn speciaal ingericht voor de jonge jeugd. Toch liever toegang tot de gehele methodiek? 

Bal verleggen en scoren

Hoe leer ik spelers de bal te verleggen en te scoren (tactische vaardigheden)?

In deze oefening leren de spelers in wedstrijdvorm de bal te verleggen. De nadruk ligt op het scoren, wanneer er rechtdoor door een team wordt gescoord kunnen er meer punten worden verdiend dan wanneer er schuin wordt gescoord. De spelers met bal leren om steeds dreigend te zijn richting doel en bij een vrije weg te scoren.

Spelers leren gooien

Hoe leer ik spelers scoren (technische en tactische vaardigheden)?

In deze oefening leren de spelers dreigend te zijn richting doel, maar ook technische handbalvaardigheden op gericht te werpen. Ook wanneer spelers de bal niet hebben leren spelers in te schatten om juist te gaan verdedigen of te kiezen om een keer te gaan werpen. Hierdoor leren de spelers ook tactisch samenspelen.

Spelers leren mikken

Hoe leer ik spelers gericht werpen (technische vaardigheid)?

In deze oefening leren de spelers met bal om gericht te werpen op stilstaande doelen. De spelers kiezen zelf een haalbare afstand. Het is een gesloten situatie waarbij de druk van spelers wordt gehaald en zo dus efficiënt kan worden getraind op technische vaardigheden. Toch liever wedstrijd echt aanbieden? Vraag naar de mogelijkheden.

Handbal oefeningen en video's