Het stadionspel met bal

Spelbeschrijving

Het stadionspel met bal is één van de spellen uit onze reeks voetbal oefeningen. In dit spel leren de spelers met bal te reageren en te anticiperen, maar vooral op een leuke manier in de sfeer van de training te komen. Er zijn vier stadions. De trainer legt van te voren uit waar ieder stadion is. Daarna volgt een oefenronde. De trainer roept: Philips stadion, waarbij alle spelers zo snel mogelijk naar dit stadion proberen te dribbelen met de bal. Oefen dit totdat je alle stadions hebt gehad. Daarna kun je als trainer sneller variëren of meerdere stadions achter elkaar roepen. Als extra uitdaging kun je een tikker toevoegen. Zie hiervoor ook de andere variaties van het stadionspel.

De spelregels

De voorbereiding

Organisatorisch kun je het veld volgens de volgende afmeting uitzetten. Wil je het moeilijker maken voor de speler met bal maak dan het veld wat smaller en korter.

De afmetingen

De materialen

Moeilijker of makkelijker maken

Andere voetbal oefeningen

The Angry HippoThe Angry Hippo

O8 – O12 | 5 – 9 spelers | 1/4 veld

In deze oefening proberen de spelers met bal een bal in het midden (bij The Angry Hippo) te veroveren zonder getikt te worden. De spelers leren hierbij een inschatting te maken om een bal wel of niet te veroveren en bij balwinst de bal te behouden. 

Chaosdoelenspel voetbalHet chaosdoelenspel

O8 – O12 | 4 – 12 spelers | 1/4 veld

Letterlijk een grote chaos met veel mogelijkheden om te kunnen scoren. De spelers met bal proberen te scoren door een pion omver te schieten. 

Keuzes maken 2 tegen 2 tegen 2 in een vrije ruimteKeuzes maken 2 tegen 2

O8 – O12 | 6 – 12 spelers | 1/2 veld

In dit spel leren de spelers met bal te kijken of ze hun tegenspeler voorbij kunnen spelen. Lukt dit dan worden ze direct klaargemaakt voor een vervolgactie. Kiezen de spelers met bal ervoor om de bal af te spelen of een eigen actie te ondernemen? 

Wat andere van het spel vinden

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats als eerste een reactie en vul in het onderstaande formulier in wat je van het spel vindt!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest