Hoe maak ik een basketbaltraining?

Hoe maak ik een basketbaltraining? Hoe maak ik een basketbaltraining uitdagend? Welke oefeningen passen er bij mijn leeftijdsgroep? Wat kan ik doen om een oefening makkelijk of moeilijker te maken? Dit zijn veelgestelde vragen door trainers en coaches van verschillende sporten. Geen zorgen, we helpen je hier graag bij! Dit houdt in dat je niet meer hoeft te zoeken naar oefeningen welke passend zijn voor jouw doelgroep of aansluiten bij het niveau van de groep en dus meer tijd over hebt voor andere leuke dingen! Vanuit de methodiek is het een voorwaarde dat je spelers spelplezier ervaren zodat er de wil ontstaat om te leren. Vanuit daar leren we de spelers tactische- en technische vaardigheden welke ze vervolgens in complexe spelsituaties kunnen toepassen. Maar hoe maak ik nu een basketbaltraining hoor ik je denken. We zetten het even op een rijtje:

Gebruik een voorbereidingsformulier

Het maken van een voorbereiding is essentieel om doelmatig met de juiste methodische opbouw je spelers te laten ontwikkelen. Download het voorbereidingsformulier van wemovesports.nl en je weet zeker dat je niets vergeet. Natuurlijk kun je de filmfragmenten van één van onze lidmaatschappen bekijken zodat je direct een duidelijk beeld krijgt van de oefeningen welke je op die training wilt toepassen. Hierdoor heb je geen papieren versie meer nodig!

Complete basketbaltrainingen

Om je vraag ”Hoe maak ik een basketbaltraining” te beantwoorden kun je natuurlijk ook gebruik maken van één van onze complete basketbal trainingen. We stellen een vooraf opgesteld doel waar je tijdens de training aan kunt werken. De oefeningen die er vervolgens zijn gekozen sluiten naadloos aan op dit doel. Alle oefeningen welke we samenstellen zijn zo ingericht zodat dergelijke wedstrijdsituaties daaraan gekoppeld kunnen worden. 

Hoe maak ik een basketbaltraining uitdagend?

Het makkelijker of moeilijker maken van een basketbal oefening (differentiëren) kan best ingewikkeld zijn. Om je direct op weg te helpen ga je voordat je een basketbaltraining samenstelt bedenken wat je spelers mogelijk al kunnen (een beginsituatie). Aan de hand van de vooraf ingeschatte beginsituatie ga je een doel voor de training of oefening formuleren. Wat wil je met de spelers bereiken? Hoe ga je dit bereiken. Wat doe je als een leerling een beweging nog niet beheerst en wat doe je wanneer een speler de beweging gemakkelijk kan uitvoeren. Door hier vooraf over na te denken kun je inspelen op deze behoeftes. Wanneer een situatie zich voordoet weet je direct wat je kunt doen. Om je op weg te helpen zullen we voor iedere oefening situaties omschrijven om het makkelijker of juist moeilijker te maken. Hierdoor hoef je er zelf niet meer over na te denken. 

Ga all-in en kies voor een lidmaatschap

Wil je naast de gratis oefeningen ook toegang tot alle andere oefeningen? Bekijk dan het aanbod en kies een lidmaatschap voor een maand, een lidmaatschap maandelijks doorlopen of een jaarlijks lidmaatschap. Hierdoor ben je verzekerd van kwalitatieve oefeningen op maat zonder extra voorbereidingstijd.